65 g bílků
135 g cukru krupice (1/3 do bílků a 2/3 svaříme s trochou vody na cukrový rozvar na 115°C)
90g mandlové mouky
40g cukru moučka
1g soli
Griliáš
opražené mandle
krupicový cukr na karamel
špetka soli
Krém
50g bílků
100g cukru krupice
150 g másla
Na korpusy si vyšleháme bílky s částí cukru do pěny, do kterého v tenkém pramínku za stálého mixování přiléváme cukrový rozvar.
Nastrouhané mandle, sůl a prosátý moučkový cukr vmícháme opatrně do pevného sněhu.
Bílkovou směs roztíráme přes šablonu nebo stříkáme oválky na plech hladkou špičkou.
Korpusy spíše sušíme než pečeme na menší teplotu. Nejdříve na 110°C a poté na 60°C asi 20 minut. Laskonky musí jít krásně odlepit od papíru a musí být pevné.
Na griliáš si na pánvi opražíme mandle a přisypeme cukr. Necháme roztát na karamel a mandle v něm obalíme.
Mandle s karamelem poté rozmixujeme na menší kousky.
Na krém opět uděláme rozvar z vody a cukru na 115°C a stejným způsobem jako u korpusů ho zašleháme do bílků.
V misce si vyšleháme máslo do pěny a vyšleháme s vychladlým ušlehaným sněhem. Lehce vmícháme griliáš a můžeme plnit korpusy.
Bože, ty jsou! Musím je někdy vyzkoušet! Laskonky miluju :))
OdpovědětVymazatInspiration by Linda