pátek 10. dubna 2020

Čokoládová bábovka

Pokud jste milovníkem čokolády, tak tento recept je ideálně pro vás. Hodně čokoládová a vláčná bábovka, kterou si zamilujete. Výhodou je, že do ní můžete nalámat třeba i zbytky čokoládových vajíček a zajíčků, které doma aktuálně najdete.



250 g hladké mouky
90 g třtinového cukru
40 g holandského kakaa
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
130 g čokoládových peciček nebo nalámané čokolády
2 rozšlehaná vejce
230 g zakysané smetany
120 ml mléka
90 g másla

Smícháme všechny suché ingredience dohromady, tedy mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a čokoládu.
Do druhé misky si dáme rozšlehaná vejce, přidáme smetanu a mléko. Nakonec přilijeme vychladlé rozpuštěné máslo a vše pořádně promícháme. Do této směsi postupně nasypeme suché suroviny a pečlivě zamícháme do hladké konzistence. Pokud máte těsto moc tuhé přilijte ještě trochu mléka.
Těsto přendáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 40 - 50 minut. Je potřeba kontrolovat průběžně špejlí.
Já upečenou a vychladlou bábovku posypala moučkovým cukrem a směsí sušených malin a jahod. Vršek jsem ozdobila ještě čokoládkami s Velikonoční tématikou. 

0 komentářů:

Okomentovat

 

Sladkosti od Kristýny Template by Ipietoon Cute Blog Design