Nečekala jsem, že na první pokus bych upekla krásné a bezchybné makronky, ale to co mi vzniklo po mém výkonu v kuchyni byl děs. Jelikož jsem makronky nikdy předtím nedělala, rozhodla jsem se, že si na zkoušku koupím již hotovou směs ze stránky cukrářských potřeb Lilie. Do hotového mixu se přidala jen voda a nechalo se to šlehat v robotu.
Směs se vyšlehala krásně, tak jsem přidala ještě kakao, protože jsem si řekla, že pro začátek udělám čokoládové makronky. Na internetu jsem si našla šablonu koleček, protože jsem neměla podložku určenou přímo na makronky. (Teď už ji mám, kupovala jsem ji v Tchibu. Z jedné strany jsou kolečka a z druhé srdíčka).
S vyšlehanou směsí se pracovalo krásně. Dala jsem si ji do sáčku s hladkou špičkou a stříkala kolečka. Bála jsem se, že se mi roztečou, ale držely tvar. Podle návodu jsem několikrát bouchla plechy o linku, abych se zbavila přebytečných vzduchových bublin a nechala každý plech hodinu schnout před pečením.
Do této doby bylo všechno fajn, dokud jsem nedala plechy do trouby. Poprvé jsem dala dva najednou. Jeden spálený plech letěl do koše, druhý docela ušel. Jelikož mám plynovou troubu je těžší v ní vychytat správnou teplotu.
Ze všech plechů se mi povedla upéct asi půlka. Druhá byla popraskaná, jen nechápu důvod, že jsem vždy vytáhla jeden plech krásný a hned druhý katastrofa. Nakonec jsem z toho nějaké hezké makronky uplácala a daly se dokonce i jíst, ale mám se ještě hodně co učit. Určitě to budu zkoušet tak dlouho, dokud nebudu s nimi úplně spokojená.
Krém do makronek jsem použila tento:
50 g smetany ke šlehání
50 g mléčné čokolády
100 g změklého másla
100 g nutelly
Smetanu přivedeme k varu a stáhneme z plotny. Do horké smetany dáme mléčnou čokoládu a za stálého míchání necháme samovolně povolit. Do trochu vychladlé smetany s čokoládou zašleháme změklé máslo a nutellu. Dáme vychladit do lednice, aby náplň trochu zatuhla a mohli jsme plnit jednotlivé makronky.
A tady finální výsledek s kterým jsem se prezentovala u přátel a rodiny.