300 g hladké mouky
200 g másla
100 g mletých vlašských ořechů
100 g moučkového cukru
2 žloutky
50 g moučkového cukru a 3 sáčky vanilkového cukru na obalení
Smícháme mouku, změklé máslo, ořechy, moučkový cukr i žloutky a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet alespoň 15 minut.
Z těsta odebíráme kousky, ze kterých děláme válečky a následně tvarujeme rohlíčky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Rohlíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Ještě horké rohlíčky opatrně sundaváme z plechu a obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Toto je druh koláčikov, ktoré dlhé roky pečieme na Vianoce a je to zlatá klasika :-) Navyše dlho vydržia a neobchnú :-)
OdpovědětVymazat