Pages

neděle 15. prosince 2019

Vánoční cukroví - kokosky a pusinky

Dělám úplně nejjednodušší pusinky a kokosky, které nemusíte šlehat nad párou a podobně. Jen smícháte, vyšleháte a můžete dávkovat na plechy. Pusinky dělám v podstatě od oka a používám na ně bílky, které mi zbudou z pečení ostatního cukroví. 



4 bílky
300 g cukru

Vyšleháme bílky úplně do tuha a postupně při šlehání přidáváme cukr. Bílky musí být tuhé a po metlách by měly zanechávat špičky. 
Vyšlehané bílky můžeme obarvit gelovými barvami. Následně přendáme bílky do zdobícího sáčku se špičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme tvary.



Sušíme v troubě na 150°C. Pusinky musí mít z venku tvrdou krustu.



Kokosky

200 g kokosu
150 g moučkového cukru
2 vejce


Ze všech surovin vytvoříme těsto, které pak pomocí lžic dáváme v hromádkách na plech s pečícím papírem.
Kokosky pečeme do růžova.



2 komentáře: