Pages

středa 2. října 2019

Jemné sušenky

Poměrně rychlé a jednoduché sušenky, které se mohou ozdobit i bílkovou polevou. S těstem se pracuje hezky a můžete to brát jako takovou předpřípravu na vánoční vykrajování cukroví.



200 g másla
200 g cukru krupice
400 g hladké mouky
1 vejce
1 vanilkový cukr


Máslo s cukry vyšleháme do krémové konzistence. Přidáme rozšlehané vejce a nakonec mouku. Vypracujeme nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme vychladit do lednice alespoň na jednu hodinu. 
Na pomoučeném válu vyválíme plát a z něj pomocí vykrajovátek děláme tvary.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 8 - 12 minut, dokud nebudou okraje růžové.


Mně napadlo ještě do těsta přimíchat cukrové zdobení, aby byly sušenky zajímavější a nemusela jsem je více už zdobit.

3 komentáře: