Na jednu dávku donutů potřebujeme:
150 g hladké mouky
50 g ovesných vloček (rozmixovat na mouku)
3 čajové lžičky prášku do pečiva
180 g i více jahodového jogurtu
4 polévkové lžíce oleje
40 g třtinového cukru
4 polévkové lžíce vody
Na ozdobu:
čokoládová poleva
cukrové zdobení
Hladkou mouku s ovesnou smícháme dohromady společně s práškem do pečiva. Do směsi mouky přidáme ostatní suroviny a ručním mixérem promícháme. Já nepoužívám kupovaný ovocný jogurt, ale používám bílý bio farmářský, který rozmixuji s jahodami, klidně i s mraženými a s troškou cukru. Množství jogurtu se odvíjí od toho, jak moc máte jogurt tekutý. Pokud je těsto hustší přidejte ještě jogurt. Těsto úplně řídké nebude, já ho dávám do zdobícího sáčku a přes něj pak plním formičky.
Těstem tedy naplníme formičky a pečeme. Jsou hotové jakmile krásně zhnědnou. Vaflovač má kontrolku, která ohlásí upečení i když ne vždy jsou hotové i tak se musí kontrolovat, ale pokud pečete v silikonové formě, tak bych hlídala pomocí párátka, zda se těsto lepí nebo ne. Ve vaflovači jsou během chvilinky hotové.
Upečené a vychladlé donutky namáčíme do čokoládové polevy, kterou si rozehřejeme ve vodní lázni a ještě než poleva zaschne, tak donutky posypeme cukrovým zdobením.
Ty vypadají naprosto božsky! Vůbec jsem nevěděla, že takovejhle vaflovačo-donuter existuje! Budu si ho muset pořídit a vyzkoušet je :D
OdpovědětVymazatKorea v Česku
Mňaaam, ja sa tak dlho chystám urobiť doma prvýkrát donuty, ale ešte som si nekúpila na ne formu. :)
OdpovědětVymazatJežiš to je super. A vypadá to, že to vlastně není ani tak moc nezdravý, jak to vypadá! Já ovesné vločky používám jako mouku pořád. Jde s tím úplně vše 😁.
OdpovědětVymazatVerča ze Ztracena v Praze ║ 23 zajímavostí za měsíc červen
Tak ty jsou ♥ I to nazdobení je krásné :) Já už dávno uvažuju o silikonové formě na donuty, ale ještě jsem se k tomu bohužel nedostala...
OdpovědětVymazatTak ty vypadají (a věřím, že i chutnají) dokonale! ♥
OdpovědětVymazatAnother Dominika