Na piškot budeme potřebovat:
4 vejce
125 g polohrubé mouky
100 g krystalového cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup je následující:
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přidáme mouku s práškem do pečiva. Hmotu pečlivě rozmícháme a rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem.
Pečeme přibližně 15 minut na 180°C. Po upečení ještě teplý plát smotáme společně s pečícím papírem do rolády a necháme tam vychladnout. Po vychladnutí roládu s papírem opět rozmotáme a můžeme natřít krém.
Náplň si můžete zvolit jakou chcete, můžete udělat krém nebo jen ušlehat šlehačku. Já mám nejraději jako náplň tvaroh s trochou cukru a čerstvé ovoce. Používám bio tvaroh, takže stačí jen trošku prošlehat s cukrem a náplň je hotová. Na rozvinutý plát si natřu tvaroh a pokladu na něj ovoce, pak stačí jen roládu znovu zarolovat. Otočím spojem dolů a máme hotovo.
To vypadá hodně dobře, přitom takový jednoduchý recept. Mnam
OdpovědětVymazatmňam podobné roládky robieva aj moja mamina a ich zbožnujeme :))
OdpovědětVymazatČlánek se objeví v červnových objevech u mě na blogu :)!
OdpovědětVymazat