Do této směsi se má přidat jen voda a olej nebo máslo. Já sáhla po oleji, protože mám másla většinou na mrazáku a nechtělo se mi kvůli takovému kousku načínat celé máslo. Každopádně, co mi přišlo hned divné, byla konzistence vzniklého těsta. Bylo hodně řídké, úplně jako voda. To už jsem si říkala, že takhle rozhodně těsto na vafle nevypadá. Pořád jsem se však nevzdala a pokračovala jsem v přípravě dále.
Zahřála jsem si vaflovač a těsto do něj nalila. Průběžně jsem vafle kontrolovala, ale vůbec jako vafle nevypadaly. Placky, které nešly absolutně z vaflovače ven. Nakonec potrhané jsem je vydolovala, a že je tedy ochutnám. Střed úplně syrový. Dobře, 1:0 pro vafle.
Šla jsem tedy na druhý pokus. Po první zkušenosti, že těsto ani trochu nevyběhne, jsem dala těsto úplně až po okraj. Vafle se pekly, docela i hezky voněly. Několikrát jsem je kontrolovala, nahoře skoro spálené a spodek se středem syrový. Tak jsem vafle otočila a a pekla dále. Asi po 7 minutách, když z jedné strany byly už doslova spálené jsem je tedy vytáhla a střed? Ano, syrový. 2:0 pro vafle.
Výsledek? Vafle letěly do koše, zbytek "těsta" do záchodu a už nikdy víc nechci toto balení potkat. Příště si udělám radši domácí a poctivé vafle. Navíc, co jsem chutnala aspoň trošku udělané ty okraje, chuťově mě to absolutně nenadchlo.
Pokud se rozmýšlíte, tak tohle ABSOLUTNĚ NE!!
Ještě, že tyhle hnusy domů nekupujeme :D Jak říkáš, není nad domácí a poctivé :)
OdpovědětVymazatAdéla
Já jsem přidala trochu hladké mouky a za mě můžu říct, že výborné. Davala jsem 2 lžíce těsta.
OdpovědětVymazattak já přidala máslo a byla jsem úplně nadšená.těsto v pořádku,konzistence tak akorát.upečené vafle byly křupavé a jen se po nich zaprášilo.tak asi to bude rukama.....
OdpovědětVymazatTo je možné :) hlavně, že se povedly. Já si vždy raději udělám doma těsto sama a vím, že se mi povedou a navíc vím přesně, co do nich dávám :)
Vymazat